Novi Sad: Unapređenje turističke ponude

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Unapređenje turističke ponude Novog Sada i razvoj kongresnog turizma bile su teme sastanka održanog u Gradskoj kući.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić ugostio je sa direktorku Turističke organizacije Srbije Mariju Labović i direktora Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije Dušana Borovčanina, prenosi zvanični sajt Grada Novog Sada.

Sagovornici su se osvrnuli na dugogodišnju uspešnu saradnju Turističke organizacije Novog Sada sa Turističkom organizacijom Srbije koja se ogledala u promociji Novog Sada i privlačenju turista, odnosno u dovođenju turoperatora, novinara i influensera. To je doprinelo da, samo u toku prošle godine, bude zabeleženo više od 560.000 ostvarenih noćenja, što predstavlja rekordan rezultat, a početkom ove godine nastavljen je trend rasta.

Đurić je istakao da je razvoj kongresnog turizma jedna od mera buduće Strategije održivog razvoja Grada Novog Sada i da je, na tom putu, podrška Turističke organizacije Srbije veoma značajna.

–  Uz ponudu smeštajnog i kongresnog kapaciteta, bogatu gastronomsku i kulturno-istorijsku ponudu, kao i geografski položaj u odnosu na aerodrom Nikola Tesla, Novi Sad je odlična destinacija za održavanje manjih kongresa, do 500 ljudi. U gradu imamo dva hotela sa pet zvezdica i 10 hotela sa četiri zvezdice koji svojim smeštajnim kapacitetom i kongresnim salama zadovoljavaju potrebe organizacije manjih skupova – rekao je Đurić.

Podsećamo, Grad Novi Sad je nedavno nagradio najbolje pripadnike Policijske uprave.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime