Renovirana škola u Buljanu, energetski efikasnija

0
Foto: Igor Perić

Rekonstruisana i obnovljena Osnovna škola Branko Radičević u Buljanu je posle jesenjeg raspusta počela sa radom.

Radovi na rekonstrukciji završeni su pre mesec dana, a za korišćenje se čekala dozvola nadležnih institucija.

– Čekali smo dozvole nadležnih institucija, kako bismo decu vratili u školske klupe. Što se tiče radova škola je dobila novu stolariju, zidovi su okrečeni, a imamo i novo grejanje na gas. Urađena je izolacija krova, renovirani su toaleti. Naša škola je sada energetski efikasnija, izjavio je  Marko Miladinović v.d. direkora ove seoske škole.

Osnovnu školu Branko Radičević pohađa 87 učenika u jednoj smeni.

Foto: Igor Perić

Dejan Nešić, član Opštinskog veća zadužen za školstvo, rekao je da je škola rekonstruisana po projektu o energetskoj efikasnosti, koja je pored ove škole obuhvatila i renoviranje Osnovne škole Branko Krsmanović u Sikirici.

– Reč je o veoma velikoj investiciji od 1,2 miliona švajcarskih franaka. Time i zaokružujemo rekonstrukcjiu ove škole za bolje uslove u kojima rade i uče naši đaci, dodao je Nešić.

Uskoro bi u još dve škole u Paraćinu trebalo da počnu radovi na zameni ložišta u kotlarnicama, a u planu je i raspisivanje tendera za rekonstrukciju Osnovne škole Radoje Domanović u Paraćinu.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Opštine Paraćin u оkviru prоjekta „Energetska efikasnost opštine Paraćin“. Stavоvi izneti u pоdržanоm medijskоm prоjektu nužnо ne izražavaju stavоve оrgana kоji je dоdeliо sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime