Počela nastava i u rekonstruisanoj školi u Sikirici

0
Energetska efikasnost
Foto: osbrankokrsmanovic.edu.rs

U Osnovnoj školi Branko Krsmanović u selu Sikirica, nadomak Paraćina, zbog renoviranja prostorija u oba školska objekta, u odnosu na školu u Buljanu, nastava je počela nedelju dana kasnije.

U obe škole Vlada Švajcarske je po projektu uložila 1,2 miliona švajcaraca.

Gradski većnici, zaduženi za školstvo u opštini Paraćin, prethodnih godina su vredno radili na pripremi i predavanju dokumentacije za konkurisanje na međunarodnim projektima za rekonstrukciju škola u ovoj opštini.

– Projekat je iz redova o Energetskoj efikasnosti u Srbiji. Finansijer je bila švajcarska konfederacija preko Ministarstva rudarstva i energetike. Objekat je nakon godinu dana intezivnih radova dobio novi izgled. Urađeno je mnogo toga – od krova do podova. Zamena krova i stolarije, novo grejanje, sređeni novi plafoni kao i novo osvetljenje, a opština je kupila i novi nameštaj za školu, rekao je  Dejan Nešić, član Opštinskog veća zadužen za školstvo u Paraćinu.

Renovirana je i stara školska zgrada u kojoj se u prizemlju nalazi svečana sala, a na spratu prostorije za osoblje i dve učionice za učenike mlađih razreda.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Opštine Paraćin u okviru projekta „Energetska efikasnost opštine Paraćin“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime