MDULS: Realizacija projekta „Partnerstvo za lokalni razvoj“

0
jedinice lokalne samouprave
Foto: mduls.gov.rs

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović održala je danas sastanak sa šefom Regionalnog predstavništva Evropske investicione Banke (EIB) za Zapadni Balkan Aleksandrom Bragonzijem. Povod sa susret je bila realizacija projekta „Paartnerstvo za lokalni razvoj“ koji ministarstvo sprovodi u saradnji sa UNDP, uz finansijsku podršku EIB.

Kako je objavljeno na sajtu resornog ministarstva, razgovaralo se o konkretnom napretku i realizaciji projekata u 33 jedinice lokalne samouprave koji imaju za cilj unapređenje infrastrukture kroz investiranje u izgradnju i rekonstrukciju objekata javne namene, pijaca i sistema javne rasvete, a u vrednosti od 30 miliona evra.

Na sastanku se govorilo i o produžetku saradnje uz mogućnost uključivanja većeg broja jedinica lokalne samouprave.

– Važno je da utvrdimo finansijske i vremenske rokove za našu dalju saradnju, jer se pokazalo da na terenu postoji veliko interesovanje za ovakve infrastrukturne projekte. Iskreno se nadam da ćemo svi, MDULS, EIB i JLS u Srbiji, pronaći zajednički interes za nastavak saradnje u budućnosti, istakla je Obradović.

Bragonzi je naveo da je EIB izuzetno zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa MDULS i upoznao ministarku Obradović sa budućim planovima u svetlu novih globalnih prioriteta, kao i regionalnh prioriteta po pitanju ekonomske podrške i investicionih planova, ali i ulaganja u projekte zelene agende.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime