Poziv za realizaciju podrške za 20 JLS u oblasti uključivanja građana u procese donošenja odluka

0
jedinice lokalne samouprave
Foto: mduls.gov.rs

Program „Odgovorne lokalne finansije i uključivanje građana“ koji finansira Švajcarska Vlada u okviru projekta „Opštinski ekonomski razvoj u Istočnoj Srbiji, faza 3“, a sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština raspisao je poziv za podnošenje prijava za paket podrške jedinicama lokalnih samouprava za unapređenje u oblasti uključivanja građana u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou.

Cilja poziva je jačanje odnosa poverenja i odgovornosti između lokalnih samouprava i građana kroz uključivanje građana u procese odlučivanja na lokalnom nivou, navedeno je na sajtu SKGO.

Kako se navodi, pravo na učešće u pozivu za podnošenje prijava imaju sve zainteresovane lokalne samouprave u Republici Srbiji, osim gradova Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac.

Dokumentacija i detaljna uputstva za prijavljivanje objavljeni su na internet stranici MDULS, SKGO i Programa „Odgovorne lokalne finansije i uključivanje građana: https://med.org.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime