Doneta Odluka o raspodeli sredstava za programe lokalne samouprave

0
lokalne samouprave
Foto: mduls.gov.rs

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podržalo je 21 projekat koji će biti finansiran sredstvima koja su u skladu Zakona o igrama na sreću obezbeđena u okviru budžeta Republike Srbije za tekuću budžetsku godinu.

U ime ministarstva, drugu po redu Odluku o raspodeli sredstava  u ovoj godini potpisala je minstarka Marija Obradović. Za finansiranje programa lokalne samouprave odobreno je 140.000.000 dinara.

Raspodelom sredstava jedinicama lokalne samouprave za realizaciju odabranih namena ostvarena je direktna pomoć u realizaciji njihovih potreba u funkciji razvoja i podizanja kapaciteta jedinica lokalne samouprave i društva u celini.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uputilo je 5. novembra 2021. godine opštinama i gradovima javni poziv za prijavu projekata.

Jedinice lokalne samouprave uzele su učešće po raspisanom javnom pozivu kroz podnošenje prijava za realizaciju prioritetnih projekata.

Na taj način ostvarena je direktna komunikacija sa realnim potrebama jedinica lokalne samouprave i učvršćen je stepen poverenja i međusobne saradnje.

Na javni poziv Ministarstva prijavljeno je ukupno 123 projekta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime