Predstavnice 11 jedinica lokalne samouprave upoznate sa modelima upravljanja lokalnim javnim finansijama

0
Osnaživanje žena
Foto: MDULS

Predstavnice 11 jedinica lokalne samouprave imale su priliku da se na konferenciji, koja je organizovana u okviru projekta Reforma lokalnih finansija 2 u Srbiji (RELOF2), upoznaju sa modelima upravljanja lokalnim javnim finansijama.

Sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Stanija Višekruna je, otvarajući konferenciju, naglasila da je cilj skupa povećanje kapaciteta znanja i kompetencija ženskih lidera, što je od značaja za sveukupni razvoj društva.

Ona je prisutne podsetila da je osnaživanje žena u politici visoko među prioritetima rada Ministarstva i ministarke Marije Obradović, na čiju je inicijativu u martu potpisana Povelja ženske solidardnosti i formirana Mreža gradonačelnica i predsednica opština u Srbiji.

Govoreći o unapređenju učešća žena na mestima odlučivanja, Višekruna je navela da je potrebno uložiti dodatne napore na svim nivoima rukovođenja, kako bi se istinski ostvarila rodna ravnopravnost u svim sferama privatnog i javnog života.

Ona je objasnila da teme koje su podržane projektom RELOF2, a koje su usmerene ka pružanju podrške lokalnim samoupravama u primeni principa dobrog upravljanja u upravljanju rizicima i učinkom kroz sveobuhvatnu unutrašnju kontrolu i adekvatno upravljanje javnim finansijama, MDULS prepoznaje kao značajan doprinos reformskom procesu u našoj zemlji.

Ona se zahvalila Švajcarskom sekretarijatu za ekonomske poslove (SECO) na podršci koju pruža reformama u Srbiji i izrazila nadu da će se uspešna saradnja nastaviti i u narednom periodu u skladu sa potrebama ostvarivanja postavljenih ciljeva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime