Prve subvencije za zamenu stolarije u junu

1
Foto: Pixabay.com

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je da će prve subvencije za zamenu stolarije u Srbiji biti odobrene u junu.

Govoreći o setu zakona iz energetike, čije Predloge je u ponedeljak usvojila Vlada Srbije, Mihajlovićeva je za Prvu TV rekla da se očekuje do maja formiranje Uprave za energetsku efikasnost.

Planirano je da se Upravi za energetsku efikasnost podnose zahtevi za koje bi trebalo da se odobravaju subvencije.

Kako je najavila ministarka, Zakon predviđa subvencije države i lokalne samouprave od 50 odsto, dok će drugu polovinu obezbeđivati vlasnik stana.

Mihajlovićeva je kazala da je namera da procedura prijave bude što jednostavnija i da će se nastojati da se ceo proces odvija elektronski, da građani ne bi trebalo da gube vreme po raznim šalterima.

Novac za subvencije biće obezbeđen iz budžeta ali i različitih drugih fondova, kazala je ministarka i istakla da je značaj celog ovog posla veoma velika jer Srbija 40 odsto energije “baca kroz prozor”.

1 KOMENTAR

  1. dobro subvencije, nego kakva će se stolarija kupovati. Da li će se morati kupovati u samo određenim firmama. Kod stolarije može lako da se napravi greška (više o tome možete pročitati na itnernetu (na pr.blogu pvcstolarija.blogspot.com) onda džaba subvencije opet niste uradili posao kao treba. Možda nije loše da država i preporuči kvalitetnu stolarriju, da odredi firme koje imaju kvalitetnu robu, i da ih zaduži da paze na standarde i na cene

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime