Produžen konkurs za sufinansiranje naučne saradnje sa Francuskom

0
naučna saradnja
Foto: Ilustracija, Pexels

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obavestilo je naučnu zajednicu da je rok za prijavu bilateralnih projekata sa Francuskom u okviru Programa „Pavle Savić“ produžen do 22. jula.

„Pavle Savić” je program saradnje „Partnerstvo Hubert Curien” (PHC) između Srbije i Francuske u oblasti naučnih i tehničkih istraživanja (raniji naziv bio je – Program integrisanih aktivnosti „Pavle Savić”).

-Cilj ovog programa je da olakša i razvija naučnu i tehničku razmenu na visokom nivou u obe zemlje sa posebnim naglaskom na uspostavljanju novih partnerstava. Program treba da omogući aktivno učešće i mobilnost ‘istraživača na početku karijere’, naročito doktoranata i post-doktoranata, objavljivanje zajedničkih publikacija i patenata, kao i razvoj već uspostavljene saradnje i uključivanje u programe finansirane od strane Evropske unije, navodi se u saopštenju.

Nosilac programa u Srbiji je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Nosilac programa u Francuskoj je Ministarstvo za Evropu i spoljne poslove (MEAE i Ministarstvo prosvete, visokog obrazovanja i istraživanja (MESRI), a sprovodi ga agencija Kampus Franc (Campus France) uz podršku Francuskog instituta u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime