Pokrajina dodelila pčelarima 30 miliona dinara subvencija

0
pčelarstvo
Foto: Ilustracija, Pexels

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za sufinansiranje investicija u pčelarstvu, čija je vrednost 30 miliona dinara.

-Danas dodeljujemo ukupno 126 ugovora nosiocima poljoprivrednih gazdinstava koji su dobili podsticaje za uzgoj pčela. Sredstva koja smo opredelili veća su za pet miliona dinara u odnosu na prethodnu godinu. Takođe, i broj prijavljenih za subvencije namenjene unapređenju pčelarstva u našoj pokrajini znatno je veći nego ranijih godina – istakao je Božić prilikom današnje dodele ugovora vojvođanskim pčelarima.

Resorni sekretar je naveo da kupna vrednost investicije iznosi preko 57,4 miliona dinara, u čemu je resorni sekretarijat učestvovao sa nešto više od preko 50% sredstava, navedeno je na sajtu Pokrajinske vlade.

Kada je reč o podnosiocima prijava, među kojima su fizička lica, preduzetnici i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, potom kada se radi o ženama nosiocima registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i poljoprivrednicima mlađim od 40 godina, prema Božićevim rečima, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime