Pri kraju izgradnja prečistača u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu

0
Foto: Youtube/Printsccren

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je u opštinama Mali Iđoš i Bačka Topola obišao završne radove na izgradnji centralnih prečistača otpadnih voda i magistralnog kolektora, istakavši da je to prvi korak u zaštiti reke Krivaje i životne sredine u tim opštinama.

Reč je o projektima za koje je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila više od 1,6 milijardi dinara, saopštila je pres služba Pokrajinske vlade.

– Ovo su velike i značajne investicije, koje se izvode u roku, kvalitetno i prema projektnoj dokumentaciji. Očekujemo da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Topoli bude pušteno u probni rad do kraja godine, a u Malom Iđošu nekoliko meseci kasnije, jer je to zahtevniji projekat, što je važna vest za sve građane, rekao je Mirović, podsetivši da je ovaj veliki posao započet pre dve godine zajedno sa lokalnim samoupravama.

Mirović je istakao da je dogovoreno da se tokom jeseni obave razgovori sa kompanijama koje posluju u tim opštinama, kako bi se podstakle da izgrade pretprečistače.

Predsednik Opštine Mali Iđoš Marko Lazić izjavio je da će završetkom ovih velikih projekata i izgradnjom kanalizacione mreže, koja nije postojala u toj opštini, biti stvoreni uslovi za kvalitetniji i bolji život građana.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Opštine Mali Iđoš u оkviru prоjekta „Ekološki sat Mali Iđoš“. Stavоvi izneti u pоdržanоm medijskоm prоjektu nužnо ne izražavaju stavоve оrgana kоji je dоdeliо sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime