Predstavnici lokalne samouprave u poseti Nacionalnoj akademiji za javnu upravu

0
NAJU sertifikati

Nacionalnu akademiju za javnu upravu (NAJU) posetili su ove nedelje predstavnici 46 jedinica lokalne samouprave koji su uspešno završili obuku za primenu prinicipa dobrog upravljanja.

Obuka se odvijala u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“.

Cilj ove posete je bio upoznavanje sa radom Akademiije i mogućnostima daljeg profestionalnog usavršavanja i akreditacije budućih trenera.

Posle posete akademiji, polaznicima su dodeljeni sertifikati ovog programa na svečanosti u hotelu „Metropol“.

Dejan Miletić, v.d. direktora Nacionalne akademije je tom prilikom naglasio značaj kontinuiranog usavršavanja zaposlenih u javnoj upravi.

– Dobro upravljanje je tema kojoj NAJU posvećuje posebnu pažnju. Upravo je to ključni faktror sistema javne uprave bez kog je ceo proces njene modernizacije obesmišljen, rekao je Miletić.

Događaju, koji je održan 14.12, su pored predstavnika lokalne samouprave prisustovali i predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Švajcarske kancelarije za saradnju, UNOPS-a i ostali nacionalni partneri programa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime