Pirot: Nastavak rada na poboljšanju energetske efikasnosti

0
Energ efikasnost

Nakon više godina sprovođenja mera za povećanje energetske efikasnosti, građani Pirota su svesni isplativosti ulaganja i u velikom broju se odazivaju na svaki javni poziv.

Grad Pirot već nekoliko godina preduzima konkretne mere u cilju štednje i podizanja nivoa energetske efikasnosti.Pored lokalne inicijative, čitav niz mera u ovoj oblasti, Pirot realizuje u saradnji sa Vladom Srbije i resornim ministarstvom, prenose Pirotske vesti.

Konkretni rezultati uticali su na podizanje svesti građana o isplativosti ulaganja, pa je interesovanje za svaki javni poziv u oblasti energetske efikasnosti izuzetno veliko. Energetski menadžer grada Pirota, Bojan Ivković, podseća da je prošle godine uspešno realizovan kokurs sa Ministarstvom energetike, a ove godine je značano proširen obuhvat mera i iznos sredstava, što je uticalo na povećanje broja potencijalnih korisnika.

– Prvi deo konkursa koji se odnosi na više mera, pre svega na onu najpopularniju a to je zamena stolarije, zatim zamenu kotlova, ugradnju određenih uređaja sprovodi se i u toku je realizacija konkretnih aktivnosti.

Od 193 potpisana ugovora više od pedeset je realizovano, sve su radnje završene i novac je prebačen izvođačima radova.

– Očekujemo da do Nove godine taj broj bude znatno veći, možda još toliko. Rok je do 31. decembra, videćemo u saradnji sa ministarstvom da, ukoliko postoji mogućnost, rok bude pomeren do marta, što je maksimalno produženje. Ali, o tom potom, što se tiče tog dela konkursa on ide svojom planiranom dinamikom – dodao je Ivković.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Pirota u okviru projekta „Energetska efikasnost Pirota“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime