Otvoren konkurs za finansiranje projekata u oblasti informisanja o EU

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Ministarstvo za evropske integracije raspisalo je javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti informisanja o Evropskoj uniji i evropskoj integraciji Srbije.

Konkurs je raspisan povodom Dana Evrope – 9. maja, a cilj je podsticanje javne debate o temama u vezi sa EU i procesom pristupanja, prenosi zvanični sajt Ministarstva za evropske integracije.

Konkurs je namenjen organizacijama civilnog društva koje se bave informisanjem o EU i o koristima procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji, a obraćaju se prvenstveno mladima – srednjoškolcima i studentima. Krovna oblast ovogodišnjeg konkursa jeste  „Mladi i Evropska unija – šta nam donosi članstvo“, u okviru koje će podnosioci predloga projekata moći da daju odgovor na jednu od sledećih  tema:

  1. Evropska unija i obrazovanje – mogućnosti, prilike i iskustva srednjoškolaca i studenata, aktivno učešće mladih u procesu evropskih integracija kroz programe EU: Erazmus plus, HORIZONT Evropa, Kreativna Evropa (Kultura i mediji), Program evropskog korpusa solidarnosti, Građani, jednakost, prava i vrednosti…
  2. Šta nam donosi članstvo – politike Evropske unije: Životna sredina i klimatske promene.
  3. Medijska pismenost – sposobnost razumevanja, kritičkog i analitičkog medijskog sadržaja o EU i evropskoj integraciji Srbije. Zašto je to važno?
  4. EU dijalog s mladima (struktuirani dijalog) – koje prioritete mladih u vašoj lokalnoj zajednici biste kandidovali za ovaj dijalog, zašto i koje biste preporuke dali, odnosno rešenja ponudili?
  5. Upoznajmo komšije – promocija i informisanje o programima prekogranične saradnje u kojima Srbija učestvuje sa Bugarskom, Mađarskom, Rumunijom, Hrvatskom, Crnom Gorom, Severnom Makedonijom i Bosnom i Hercegovinom.

Vrednost pojedinačnog projekta koji organizacije civilnog društva mogu da predlože Ministarstvu za evropske integracije za finansiranje/sufinansiranje je do 1.625.000 dinara. Pravo konkurisanja imaju udruženja i fondacije sa sedištem u Srbiji, a konkurs je otvoren od 9. do 29. maja 2024. godine.

Rešenje o pokretanju konkursa možete da preuzmete OVDE.

Pravilnik o sprovođenju javnog konkursa za dodelu sredstava organizacijama civilnog društva za realizovanje projekata u oblasti informisanja o Evropskoj uniji i evropskoj integraciji Srbije može se preuzeti OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime