Kikindski preduzetnici dobili finansijsku pomoć

0
Fotografija preuzeta sa sajta kikinda.org.rs

Potpisivanje ugovora sa preduzetnicima koji će dobiti podsticaje Grada, upriličeno je u kikindskoj Gradskoj kući.

Ugovori su potpisani sa 18 preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća, kojima je na osnovu Javnog konkursa dodeljeno ukupno tri miliona dinara, prenosi zvanični sajt Grada Kikinde.

Konkursom je predviđena nabavka mašine ili opreme koju Grad finansira sa maksimalno 50 procenata od ukupne vrednosti. Ovo je šesti put da kikindska lokalna samouprava finansira kupovinu opreme i do sada je preko 40 njih koristilo sredstva, dok su neki tu mogućnost iskoristili u više navrata.

Potpisivanju su prisustvovali gradonačelnik Nikola Lukač i članovi Gradskog veća Saša Tanackov i Nebojša Jovanov.

– Grad Kikinda je raspisao Javni konkurs sa ciljem razvoja, osavremenjivanja, proširenja i povećanja obima proizvodnje, stabilizacije proizvodnje, investiranja u savremena sredstva za rad i proizvodnju, povećanja konkurentnosti privrednih subjekata, kao i ukupnog razvoja preduzetništva na teritoriji našeg grada. Veoma nam je važno da preduzetnicima u našem gradu omogućimo da unaprede i prošire proizvodnju i svoje poslovanje, kao i da povećamo mogućnosti da se još više sugrađana zaposli – rekao je Lukać.

Zbog velikog interesovanja, predviđeni iznos je sukcesivno uvećavan i dostigao je tri miliona dinara.

– Kada je započeta realizacija ovog programa 2016. godine, budžet je iznosio 500.000 dinara. Imali smo ukupno 22 prijave, od kojih je 20 zadovoljilo uslove Javnog konkursa, a njih 18 je prihvatilo dodeljenu sumu. Interesantno je da nije u pitanju samo sektor usluga, nego imamo i proizvodnju, što je važna promena – rekao je Tanackov.

Podsećamo, Grad Kikinda je nedavno saopštio da je rekordan broj studenata ove godine dobio finansijsku pomoć lokalne samouprave.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime