Leskovac jedan od retkih gradova koji je povećao budžet za medije

0
Foto Naša mesta, gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa predstavnicima medija posle potpisivanja ugovora o sufinansiranju

Grad Leskovac je jedan od retkih gradova koji su ove godine uvećali budžet za sufinansiranje medija.

Leskovac je ove godine za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja izdvojio 10 miliona dinara više nego prošle godine i budžet sa 40 miliona dinara uvećao na 50 miliona dinara.

Leskovac se time se svrstao u gradove koji su budžet za medije povećali, iako su neki gradovi smanjili ovogodišnja izdvajanja, saopšteno je danas na potpisivanju ugovora o sufinansiranju između gradonačelnika Leskovca, dr Gorana Cvetanovića i medija i udruženja čiji projekti su prošli na konkursu.

Foto Naša mesta, gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović
Foto Naša mesta, gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović

Ponosni smo na činjenicu da podržavamo razvoj medijske scene i promovisanje interesa javnog informisanja kroz podršku novinarskim projektima i medijskim kućama, rekao je gradonačelnik, dr Cvetanović.

On je naveo da je grad podržao 30 projekata od ukupno 47, ukupne vrednosti 50 miliona dinara i izrazio nadu da će ugovori omogućiti medijskim kućama i novinarima da nastave da se bave informisanjem, istraživanjem i edukacijom sugrađana, verujući da će podrška projektima doprineti jačanju medijske scene, promovisanju kvalitetnog novinarstva i unapređenje javnog dijaloga.

Foto Naša mesta
Foto Naša mesta, potpisivanje ugovora o sufinansiranju medija u Leskovcu

Kroz ove projekte podstičemo transparentnost, otvorenost i odgovornost, što su temelji zdravog i demokratskog društva, zaključio je gradonačelnik, dr Cvetanović koji je zatim sa predstavnicima medija pojedinačno potpisao ugovore.

Grad Leskovac je podržao i projekat portala „Naša mesta“.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime