Obrenovački toplovod spreman za početak grejne sezone

0
Grejanje u Obrenovcu
Foto: Pixabay.com

Sistem toplovoda u Obrenovcu spremno dočekuje početak grejne sezone.

U proteklom periodu izvođeni su radovi na pripremama za početak nastupajuće sezone grejanja.

Službe Javnog komunalnog preduzeća Toplovod ”Obrenovac” izvodile su radove na rekontrukciji i izgradnji toplovodne mreže, a intenzivno se radi i na punjenju sitema kako bi se ispunili svi neophodni uslovi za početak grejne sezone.

Direktor Javnog komunalnog preuzeća Toplovod ”Obrenovac” Boris Ivković istakao je da su pripreme za početak grejne sezone na samom kraju i da će sistem biti spreman za rad od 1. oktobra.

– Pripreme za grejnu sezonu praktično traju od 20. avgusta. Poslednjih 15 dana u toku su radovi na intenzivnom punjenju mreže. Danas će biti uključena prva velika cirkulaciona pumpa, pa se u toku današnjeg dana očekuje punjenje sistema u najvišim zgradama i ostalim zonskim podstanicama u kojima nije bilo moguće niskim pritiskom napuniti sistem – naveo je Ivković.

On je ovom prilikom objasnio da je punjenje toplovodne mreže na teritoriji Opštine Obrenovac izuzetno složen posao koji zahteva posvećenost i dugoročno planiranje.

Potrebno je pokrenuti 270 kilometara mreže i 500 kilometara cevi, što je prema rečima direktora Toplovoda veoma zahtevan posao.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković naveo je da su službe Toplovoda spremne za nastupajuću grejnu sezonu i podsetio da su u proteklom periodu povezana dva nova konzuma, Muzička kolonija i deo Mesne zajednice Belo Polje, gde će ove grejne sezone građani imati mogućnost priključenja na mrežu toplovoda. On je ovom prilikom apelovao na građane iz pomenutih naselja da pripreme potrebnu dokumentaciju i da time ispune neophodne uslove za pristupanje sistemu centralnog grejanja.

– Ove godine kao i prethodnih obavljene su mnogobrojne rekonstrukcije na toplovodnoj mreži. Obavljeni su radovi i na kućnim instalacijama velikog broja domaćinstava, pa spremno dočekujemo predstojeću sezonu grejanja. Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je saopštenje o vremenskim uslovima u narednom periodu, prema kome dolazi period blage zime, što nam svakako nije sugerisalo da ne treba pripremiti sistem i za neke hladnije periode – rekao je Čučković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime