Obrenovac: Saobraćajno rasterećenje centra opštine

0
Fotografija preuezta sa sajta beograd.rs

Rasterećenje teretnog saobraćaja u centru Obrenovca jedan je od zadataka lokalne samouprave, a prvi korak bilo je “puštanje” Tamnavske ulice nakon rekonstukcije.

Otvaranju saobraćajnice prisustovao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, kao i predsednik opštine Miloš Stojanović, prenosi zvanični sajt Grada Beograda.

Šapić je nakon obilaska naglasio stratešku važnost ove deonice zbog boljeg protoka saobraćaja, ali i zbog bezbednosti dece koja u blizini pohađaju školu „Jovan Jovanović Zmaj”.

– Sa ovim delom Tamnavske ulice pravi se početak unutrašnjeg prstena, sa ciljem da se izmesti teški transportni saobraćaj koji je do juče prolazio nedaleko od škole. S druge strane, rasterećena je i Ulica Ljube Nenadovića, koja je do sada bila jedini način kuda se prolazilo – rekao je Šapić.

U planu je da se uradi i saobraćajnica S39, što je trenutno u fazi rešavanja imovinskih odnosa, dok je saobraćajnica S33 u centru opštine završena, čime su povezani autobuska stanica i Centar za socijalni rad, dodao je Šapić.

Tokom posete ovom delu Obrenovca bilo je reči i o drugim važnim projektima, kao što je izgradnja novih parking-mesta.

– U Obrenovcu se radi oko petsto novih parking-mesta, dok smo u čitavom Beogradu poslednjih godinu i po dana otvorili mogućnost za 2.600 novih parking-mesta. Saobraćajna rešenja moraju da budu prioritet svake lokalne vlasti, pa tako i Obrenovca, koji se sve više gradi i postaje ozbiljna urbana sredina – rekao je Šapić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime