PKS: Obuke zaposlenih u sistemu osiguranja

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Privredna komora Srbije i SORS akademija tokom aprila u Beogradu organizuju edukacije u oblasti različitih vrsta osiguranja.

Cilj edukacija je unapređenje znanja zaposlenih u ovoj branši, prilagođavanja digitalizaciji i promenama koje prate ovu delatnost, prenosi zvanični sajt PKS.

SORS akademija je osnovana od strane Udruženja osiguravajućih i reosiguravajućih kompanija iz zemalja bivše Jugoslavije.

Aprilski program edukacije obuhvata tri modula: osiguranje, reosiguranje i posredovanje u osiguranju kroz tri nivoa edukacije: junior, senior i master nivo. Na obuci će, uz pomoć 45 mentora, eminentnih stručnjaka iz celog sveta biti obrađeno preko 90 različitih studija slučaja.

Mentori dolaze iz SCOR Nemačka, Hannover Re Italija, IUC Group Turska, Howden Tyger i Gallagher Re UK, Helvetia Insurance i Ageas Re Švajcarska, AON Češka, Marsh Hrvatska, Dunav osiguranje Srbija, Pozavarovalnica Sava Re Slovenija, Grawe osiguranje, Wiener Staeditsche osiguranje Srbija, Generali osiguranje Srbija,  kao i iz mnogih  drugih domaćih i stranih  kompanija.

Predsednica SORS akademije Zorana Pejčić navela je da je osiguranje multidisciplinarna, sveprožimajuća delatnost i da kao takvo mora prepoznati svaku promenu, razumeti je i prilagoditi  se.

–  Energetska kriza, klimatske promene, razvoj novih tehnologija, veštačka inteligencija. „Sve su to promene koje predstavljaju izazove za osiguravajuće kompanije, ali i mogućnosti za inovacije i unapređenje poslovanja. Ono što nas je iskustvo naučilo je da svaka promena u svim kompanijama počinje od kadrova – reklaj e Zorana Pejčić.

Vladimir Đorđević iz Udruženja finansijskih institucija PKS je istakao da ulaganje u razvoj kadrova nije obična investicija u zaposlene, već  presudni faktor za postizanje konkurentnosti i stabilnog i održivog rasta.

– Radna snaga koja je dobro obučena, motivisana i sposobna da se prilagodi promenama u okruženju može biti ključna prednost u tržišnom okruženju koje je stalno u promeni. Konstantno usavršavanje zaposlenih u privredi Srbije jeste jedan od prioriteta u radu Privredne komore – rekao je Đorđević.

Podsećamo, Privredna komora Srbije učestvovala je u organizaciji obuka za informacioni sistem „Rims“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime