Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u tri opštine

0
Fotografija preuzeta sa sajta mre.gov.rs

Ugovori za radove na rehabilitaciji sistema daljinskog grejanja u Boru, Negotinu i Senti potpisani su u Ministarstvu rudarstva i energetike.

Potpisivanje ugovora usledilo je nakon sprovedenih tenderskih procedura, prenosi zvanični sajt Ministarstva.

Pomoćnica ministarke zadužena za energetsku efikasnost i klimatske promene Maja Vukadinović precizirala je da je potpisano šest izvođačkih ugovora.

– U Boru, Negotinu i Senti zameniće se oprema prosečne starosti oko 40 godina čime če biti unapređena efikasnost sistema. Takođe, biće smanjeni gubici vode, toplotne energije, intervencije u sistemu i emisija štetnih gasova. Radovi će početi nakon završetka grejne sezone i biće završeni do oktobra u Negotinu, a u Boru i Senti u istom periodu sledeće godine – rekla je Maja Vukadinović.

Ona je ukazala da Srbija, u saradnji sa nemačkom razvojom bankom KfW, ulaže više od devet miliona evra za rehabilitaciju 16,6 kilometara toplovodne mreže i zamenu 104 podstanice u ove tri lokalne samouprave.

– Nemačka razvojna banka KfW prepoznala je potrebe Vlade Srbije i Ministarstva rudarstva i energetike za modernizacijom zastarelih sistema daljinskog grejanja u lokalnim samoupravama u Srbiji. Zahvaljujući povoljnom kreditu i bespovratnim sredstvima Vlade Nemačke, ulažemo 32 miliona evra u sisteme daljinskog grejanja u sedam gradova i opština, od kojih su se danas stekli uslovi za početak radova u Boru, Negotinu i Senti –  rekla je Vukadinović i dodala da projekat podrazumeva rehabilitaciju i modernizaciju daljinskog grejanja i u Beogradu, Nišu, Leskovcu i Jagodini.

Podsećamo, ugovori za energetsku sanaciju dodeljeni su nedavno u Somboru.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime