Novi Sad: Poseta ambasadora Meksika

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Ambasador Meksika u Srbiji Karlos Feliks posetio je Novi Sad i sastao se sa gradonačelnikom Milanom Đurićem u Gradskoj kući.

Feliks je izrazio zadovoljstvo zbog ponovne posete Novom Sadu i podsetio da Srbiju i Meksiko vezuje tradicionalno prijateljstvo, prenosi zvanični sajt Grada Novog Sada.

Đurić je podsetio na odlične odnose koje Novi Sad ima sa meksičkim gradom Tolukom, koji datiraju još iz osamdesetih godina prošlog veka. Dva grada sklopila su Sporazum o bratimljenju 2015. godine, čime je njihova saradnja formalizovana, a na daljem razvoju će nastaviti da se radi u kontinuitetu, u različitim sferama.

Ambasador Feliks istakao je da je jedna od aktivnosti Ambasade Meksika u Srbiji, između ostalog, promovisanje meksičke kulture, te da je s tim u vezi danas u poseti Novom Sadu gde će u Muzeju Vojvodine otvoriti izložbu „Meksički kodeksi – uspomene i saznanja“. Pored toga, u toku je i manifestacija „Dani Meksika u Muzeju Vojvodine“, gde se uz izložbu, održavaju i predavanja i dečje radionice inspirisani kulturnim nasleđem Meksika.

Gradonačelnik i ambasador su se saglasili da će nastaviti da neguju dobre odnose i doprinose što boljoj saradnji dva naroda, prvenstveno kroz kulturnu razmenu i privrednu saradnju, a u cilju povezivanja ljudi i realizacije različitih projekata.

Podsećamo, gradonačelnik Novog Sada se pre nekoliko dana obratio prisutnima na otvaranju konferencije „Biznis priče“.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime