Novi Sad: Poseta ambasadora Italije

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori posetio je Novi Sad i sastao se sa gradonačelnikom Milanom Đurićem.

Gori je u Novi Sad stigao povodom održavanja 90. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, na kojem je zemlja-partner ove godine Italija, prenosi zvanični sajt Grada Novog Sada.

Đurić i Gori su istakli da je ovogodišnji Sajam prilika za uspostavljanje saradnje i ostvarivanje benefita kako za srpske, tako i za italijanske kompanije. Takođe, osvrnuli su se na bogat kulturni program koji u Novom Sadu, tim povodom organizuje Italijanski institut za kulturu.

Apostrofirana je i saradnja u oblasti nauke, budući da se u Novom Sadu nalaze institucije kao što je Instut Biosens i Institut za veštačku inteligenciju.

Gradonačelnik je istakao da su novosadski Univerzitet sa 55.000 studenata i snažan sektor informacionih tehnologija koji u Novom Sadu broji oko 14.000 zaposlenih, doprineli da navedene naučne institucije imaju sedište u Novom Sadu.

Sagovornici su se složili da je turizam oblast u okviru koje ima prostora za unapređenje saradnje budući da postoje direktni letovi iz više italijanskih gradova do Beograda.

Gori je pozvao Đurića da poseti izložbu posvećenu slavnom italijanskom fudbaleru Paolu Rosiju koju će ambasada Italije organizovati u julu.

Podsećamo, Grad Novi Sad finansira rekonstrukciju stadiona u naselju Detelinara.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime