Beograd: Opština Zvezdara i USAID za „bolju energiju“

0
Fotografija preuzeta sa sajta beograd.rs

Beogradska opština Zvezdara i USAID planiraju saradnju na projektu “Bolja energija” koji je zasnovan na unapređenju energetske efikasnosti i korišćenju obnovljivih izvora energije.

Zvezdara je izabrana kao pilot-opština koja će sarađivati na projektu „Bolja energija” tokom ove godine, prenosi zvanični sajt Grada Beograda.

Cilj ovog projekta je da se reši pitanje energetske efikasnosti, nedostatka podsticaja i ograničenih investicija u oblasti obnovljivih izvora, zatim pitanje neefikasnog korišćenja energetskih resursa, kao i slabo zastupljene upotrebe obnovljivih izvora energije.

Na sastanku se diskutovalo o izboru stambenih zajednica koje su dostavljale prijave za program koji će pružiti podršku putem izrade konceptualnih rešenja primene energetske efikasnosti (EE) i obnovljivih izvora energije (OIE) novih tehnologija, a zatim podržati realizaciju energetske sanacije izabranih stambenih zgrada.

Saradnja na USAID projektu „Bolja energija” veliki je korak unapred kada su u pitanju aktivnosti na kojima Gradska opština Zvezdara radi zajedno sa Gradom i ministarstvima kako bi se izašlo u susret žiteljima Zvezdare kada je reč o energetskoj efikasnosti.

Podsećamo, Grad Beograd je nedavno potpisao ugovor sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime