Novi Sad: Nastavak saradnje sa „EXIT“ festivalom

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Predstavnici Novog Sada i “EXIT” festivala sastali su se i razgovarali o nastavku višedecenijske saradnje, koja traje od osnivanja “EXIT-a”.

Gradonačelnik Milan Đurić je nakon sastanka rekao da je veoma ponosan na to što festival koji Srbiju globalno predstavlja u najboljem svetlu potiče iz Novog Sada, prenosi zvanični sajt vojvođanske prestonice.

– Uradićemo sve da se saradnja nastavi na najvišem mogućem nivou, kako u periodu do „EXIT“-a, tako i tokom festivala. Brojke govore same za sebe. Od osnivanja, privredi Novog Sada i Srbije “EXIT” je doneo 220 miliona evra. Rsam edovan posetilac „EXIT“-a i sa Petrovaradinske tvrđave nosim neke od omiljenih uspomena sa svirki – rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Osnivač „EXIT“ festivala Dušan Kovačević istakao je da, osim merljivog ekonomskog doprinosa, „EXIT“ daje doprinos i u vidu međunarodne promocije Novog Sada i države. Kako je naglasio, vrednost te promocije mnogi stručnjaci svrstavaju u kategoriju – neprocenjivo.

– Drago nam je što smo još jednom dobili potvrdu da gradske institucije cene značaj „EXIT“-a koji je ponovo nominovan za prestižne evropske festivalske nagrade – poručio je Kovačević i podsetio da će sledeće izdanje festivala biti održano od 6. do 9. jula 2023. godine.

Podsećamo, Grad Novi Sad je nedavno obezbedio bespovratna sredstva za preduzetnice sa svoje teritorije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime