Novi Sad: Milijardu dinara za Mišeluk

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Grad Novi Sad izdvojio je gotovo milijardu dinara za infrastrukturno uređenje lokaliteta Mišeluk 3 u Petrovaradinu.

Ovu informaciju potvrdio je gradonačelnik Milan Đurić koji je obišao radove koji se odvijaju u okviru prve faze izgradnje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom, prenosi zvanični sajt Novog Sada.

Đurić je precizirao da će Grad obezbediti 972,5 miliona dinara za ovu namenu.

– Ovaj projekat podrazumeva izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom i to izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, atmosferske kanalizacije, javnog osvetljenja, saobraćajnih površina, pešačkih i biciklističkih staza i parking mesta. Biće izgrađeno 65 parking mesta, dok će javnu rasvetu činiti novih 196 stubova javne rasvete. Nakon izvedenih radova, biće postavljena saobraćajna signalizacija, kao i urbani mobilijar – klupe, korpe za otpatke i držači za bicikle – rekao je Đurić.

On je podsetio da je Grad pre dve godine iz budžeta izdvojio 250 miliona dinara za ovaj lokalitet za izgradnju infrastrukture za potrebe Kovid bolnice.

Đurić je tokom obilaska istakao i važnost radova planiranih u Ulici Dinka Šimunovića, za šta je već započeta izrada projektno-tehničke dokumentacije.

Podsećamo, Novi Sad je nedavno posetio gradonačelnik bratskog grada Ulma.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime