Novi Sad: Izgradnja “Palate pravde” teče po planu

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Izgradnja zgrade pravosudnih organa u Novom Sadu – „Palate pravde“, odvija se predviđenom dinamikom.

Radove su obišli gradonačelnik Milan Đurić, resorna ministarka  Maja Popović i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre, prenosi zvanični sajt Novog Sada.

U objektu će biti smeštena krivična odeljenja Osnovnog i Višeg suda u Novom Sadu, kao i Osnovno i Više tužilaštvo.

Gradonačelnik je  podsetio da je Grad Novi Sad ustupio parcelu i zahvalio se stanovnicima gradske četvrti na strpljenju.

Ministarka Popović je rekla da je nova zgrada pravosudnih organa jedna u nizu građevinskih investicija, kojom Ministarstvo pravde nastoji da unapredi uslove za rad sudija, javnih tužilaca i zaposlenih u pravosudnim organima.

šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre je istakao neophodnost adekvatne infrastrukture da bi pravosudni sistem funkcionisao.

– To je razlog zbog koga smo podržali sanaciju i izgradnju pravosudne infrastrukture širom zemlje, uključujući i ranije zgradu Palate pravde u Beogradu – rekao je Žiofre.

Predsednik Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić zahvalio se Ministarstvu pravde, Gradu Novom Sadu i partnerima iz Evropske unije na uloženim sredstvima i trudu da se buduća zgrada pravosudnih organa sagradi.

Podsećamo, Novi Sad je tokom prošle nedelje ugostio decu sa Kosova i Metohije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime