MDULS: Sednica Saveta za reformu javne uprave

0
Fotografija preuyeta sa sajta mduls.gov.rs

Savet za reformu javne uprave održao je treću sednicu kojom je predsedavao resorni ministar Aleksandar Martinović.

Ministar je istakao da podaci iz izveštaja pokazuju da je tokom 2021. godine implementirano više od 80 odsto mera i rezultata i naglasio da je ostvaren kontinuitet i stabilnost u reformi javne uprave i javnih finansija, prenosi zvanični sajt Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Na sednici je usvojen i Zaključak o usvajanju Informacije o finalizaciji pregovora za novi instrument Sektorske budžetske podrške za sektor reforme javne uprave i upravljanja javnim finansijama iz finansijske perspektive IPA 2022.

Savet je usvojio i usmenu informaciju o početku ciklusa izrade novog Akcionog plana o sprovođenju inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu. Martinović je pozvao na aktivno učešće i otvorenost za saradnju u izradi Akcionog plana, ali i u drugim aktivnostima koje će biti preduzimane u okviru inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu. “Kroz” inicijativu su u prethodnim ciklusima ostvareni značajni rezultati, poput izrade Portala otvorenih podataka, Portala eKonsultacije i Portala Registra administrativnih postupaka.

Podsećamo, nedavno su se u Beogradu sastali ministar Martinović i direktor Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime