Novi Sad: Poseta dece sa Kosova i Metohije

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Deca sa Kosova i Metohije borave u osmodnevnoj poseti Novom Sadu u okviru projekta „Svim srcem za osmeh deteta“.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić na prijemu u Gradskoj kući pozdravio je učesnike ovog projekta koji je osmišljen tako da gosti borave kod svojih vršnjaka iz tri novosadske osnovne škole, prenosi zvanični sajt Novog Sada.

U poseti Novom Sadu boravi četrdesetoro dece uzrasta 12,13 i 14 godina, iz mesta Šilovo, a ugostiće ih učenici osnovnih škola „Svetozar Marković Toza“, „Dušan Radović“ i „Žarko Zrenjanin.

– Drago mi je što akcija „Svim srcem za osmeh deteta“  devetu godinu za redom usrećuje i povezuje decu sa Kosova i Metohije i Novog Sada. Naš grad je bio i uvek će biti spreman da podrži i pomogne, na koji god način može, Srbe sa Kosova i Metohije i da ih srdačno primi. Zahvaljujem se inicijatorima ovog projekta, svima koji ga podržavaju, a posebno porodicama koje će ugostiti decu sa Kosova – rekao je Rožić.

Projekat „Svim srcem za osmeh deteta” tradicionalno organizuje Udruženje građana „Novi Sad“. Projekat obuhvata nastavne i vannastavne aktivnosti u školama domaćina, posete kulturno-istorijskim znamenitostima Novog Sada, posetu Sremskim Karlovacima, Beogradu i obilazak Fruške gore.

Predsednik udruženja Goran Bajšanski zahvalio je na gostoprimstvu u Gradskoj kući i istakao da se deca sa severa i juga Srbije redovno međusobno posećuju i time stvaraju neraskidiva prijateljstva za ceo život.

Podsećamo, Novosađanima je od nedavno pružena mogućnost da sve komunalne kvarove i probleme prijave preko viber aplikacije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime