Vrbas: Pomoć porodicama izbeglih i raseljeniih

0
Fotografija preuzeta sa sajta vrbas.net

Deset porodica izbeglih i raseljenih lica sa teritorije opštine Vrbas dobilo je pomoć za nabavku građevinskog materijala.

Pomoć je obezbeđena saradnjom  opštine Vrbas i Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, prenosi zvanični sajt opštine Vrbas.

Sredstva su namenjena za nabavku građevinskog materijala za sanaciju ili završetak stambenog objekta. Ugovore ukupne vrednosti 4,1 miliona dinara porodicama je uručila zamenica predsednika opštine Vrbas Tijana Aleksić.

Ona je istakla da opština Vrbas intenzivno radi na rešavanju pitanja izbeglih i raseljenih lica.

– Danas smo za poboljšanje uslova stanovanja 10 porodica izbeglih i raseljenih lica dodelili ugovore vredne 4,1 miliona. Ugovori su u saradnji s Komesarijatom za izbeglice i migracije dodeljeni za nabavku građevinskog materijala za sanaciju ili završetak stambenog objekta – rekla je Tijana Aleksić.

Prema njenim rečima, opština Vrbas iz godine u godinu učestvuje u Regionalnom stambenom programu za izbeglice.

– Opština Vrbas je uspela da postane regionalni lider u ovoj oblasti. Vrbas je u saradnji sa Vladom Srbije, Komesarijatom i Evropskom unijom, tokom proteklih šest godina uspela da pomogne i zbrine ukupno 103 porodice – dodala je zamenica predsednika opštine.

Podsećamo, 10 porodica sa teritorije opštine Vrbas dobilo je sredstva za kupovinu seoskih kuća.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime