Niš: Obeležen Svetski dan turizma

0
Foto: ni.rs

Promocijom vinskog turizma i degustacijom nagrađenih vina u niškoj Gradskoj kući 27. septembra obeležen je Svetski dan turizma

Nagrađena vina iz niškog regiona dobila su priznanja na Međunarodnom sajmu vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“ održanog u Beogradu, prenosi zvanični sajt Niša. Na pomenutom sajmu vina u konkurenciji je bilo oko 400 izlagača iz 20 zemalja.

Prestižne nagrade dobili su niške vinarije „Izba Jovanović“, Podrum Malča i vinarija „100 žena“, a Ana Spasić iz Kompanije Bleisure DMC predstavila je vinske turističke ture Niša, juga i jugoistoka Srbije „Tragovima Rimljana“.

Gradska većnica Adriana Anastasov predstavila je rezultate Niša u oblasti turizma rekavši da je u prvih sedam meseci ove godine broj gostiju povećan za više od 50 odsto u odnosu na 2019. godinu koja je bila rekordna.

Predsednik Udruženja vinara i vinogradara niškog vinogorja i vlasnik vinskog Podruma Malča Bora Jović i vlasnik vinarije „Izba Jovanović“ Ivan Jovanović predstavili su potencijale niškog kraja u proizvodnji visokokvalitetnih vina. Organizator obeležavanja Svetskog dana turizma je Turistička organizacija Niša i Grad Niš.

Podsećamo, Grad Niš je za mere energetske sanacije izdvojio 34 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime