Kragujevac: Vlada Koreje donirala specijalizovana vozila

0
Foto: kragujevac.rs

Ustanove socijalne zaštite u Kragujevcu dobile su donaciju u vidu tri specijalizovana vozila od Vlade Republike Koreje.

Vrednost donacije je nešto manja od 135.000 evra, a vozila će dobiti ustanove socijalne zaštite u Kragujevcu, Dimitrovgradu i Starom Lecu, prenosi zvanični sajt Kragujevca.

Donacija je realizovana u okviru razvojne pomoći “ODA 2022”. Ceremoniji uručenja prisustvovala je ministarka za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Darija Kisić, ambasador Koreje u Srbiji Jeovong Li, kao i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Vozila su dobile Ustanova za smeštaj odraslih i starijih Dimitrovgrad, Dom za duševno obolela lica „1 oktobar“ Stari Lec i Zavod za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“

Ministarka Kisić je zahvalila ambasadi Koreje na podršci, ali i zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite.

– Naš sistem socijalne zaštite funkcioniše dobro, bez obzira na različite prepreke. Dokle god imamo zajednički cilj i put, snagu i entuzijazam, sigurna sam se još više razvijamo i napredujemo. Donirana vozila će značajno olakšati svakodnevno funkcionisanje i kvalitet života zaposlenih i korisnika, u Kragujevcu, Dimitrovgradu i Starom Lecu – rekla je Darija Kisić.

Ambasador Koreje Jeovong Li je podsetio da Vlada njegove zemlje svake godine pruža razvojnu pomoć Srbiji.

– Ove godine to činimo u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Tokom pandemije Koreja i Srbija su aktivno sarađivale. Ova donacija je produžetak saradnje naše dve zemlje radi zajedničkog prevazilaženja korone. To je ujedno i polazna tačka prijateljske saradnje u oblasti medicine i socijalne zaštite koja će se nastaviti u budućnosti – rekao je Jeovong Li.

Podsećemo, Grad Kragujevac je nedavno završio uređenje desne obale jezera u naselju Šumarice.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime