NAJU: Počeo drugi ciklus obuka državnih službenika na položaju

1
Početak novog ciklusa obuka
Foto: Ilustracija, Pixabay.com

Nacionalna akademija za javnu upravu saopštila je da započela je novi ciklus obuka za državne službenike na položaju koji žele da unaprede sposobnosti za uspešno rukovođenje u državnoj upravi.

– Druga grupa novopostavljenih državnih službenika na položaju započela je Program obuke rukovodilaca u državnim organima. Obuke u okviru Programa imaju za cilj razvoj veština, znanja, kao i podizanje ličnih kapaciteta državnih službenika koji su po prvi put postavljeni na položaj, a realizuju se u okviru projekta ”Jačanje profesionalnih kapaciteta državnih službenika na položaju u Republici Srbiji” koji finansira Delegacija Evropska unije u Srbiji, navodi se u obaveštenju.

Drugi ciklus Programa otvoren je obukom na temu „Napredne komunikacione veštine”, a u narednih devet nedelja, polaznici će imati priliku da prođu devet različitih modula.

– Svrha obuka je da ljudi koji su na položaju u državnoj upravi, svoju ulogu obavljaju odgovorno i profesionalno. Potrebno je da mi koji radimo ovaj posao imamo zajedničke polazne osnove kao i zajednički standard znanja i ponašanja u svom daljem radu, istakao je Dejan Raketić, pomoćnik direktora NAJU.

Programski koordinator Zoran Milosavljević pozvao je sve kolege da se u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu osećaju kao u svojoj kući, jer je Akademija upravo to – kuća svih državnih službenika.

1 KOMENTAR

  1. Dobro da se održavaju ove obuke. Samo da ne bude povrsno i pro forme vec da se bar jedna deo polaznika zaista zainteresuje i odradi obuku do kraja. I da ta obuka kasnije nadje sovju promenu u relanim situacijama

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime