Grad Niš otvara Jedinstveno
upravno mesto za građane

0
jedinstveno upravno mesto Niš
Foto: Grad Niš

Grad Niš otvara Jedinstveno upravno mesto (JUM) za građane, u ulici Nikole Pašića 24, koje će doprineti da se skrati vreme čekanja na potrebne dokumente, objavljeno je na gradskom sajtu.

– U saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, otvaranjem JUM građani će štedeti novac, a redovi neće biti dugi, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prilikom posete sedišta JUM-a sa saradnicima.

Dodato je i da Jedinstveno upravno mesto doprinosi racionalizaciji i koncentraciji postupaka posebno kada je za ostvarivanje jednog ili više prava potrebno postupanje jednog ili više organa.

– Dobićemo 14 modernih šaltera, ljubazne i obučene službenike koji građanima mogu da pruže tačne i precizne informacije, pomognu im da koriste eUsluge, da im izdaju potreban dokument. Šalterski radnici biće u uniformama. Važan nam je i vizuelni identitet Grada Niša, navela je gradonačelnica.

Moderne šaltere u JUM imaće Gradska uprava za organe Grada i građanska stanja, Gradska uprava za društvene delatnosti i Gradska uprava za finansije.

– Posle 20 godina Gradski uslužni centar koji se nalazio na istom mestu je u postupku modernizacije, završeni su građevinski radovi i u nastavku sledi opremanje prostora potrebnim uređajima i njihovo testiranje, istakla je Marina Janković, vršilac dužnosti Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja.

Otvaranje JUM za građane, kako je najavljeno, očekuje se u drugoj polovini marta ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime