NAJU: Ljudski resursi u fokusu saradnje sa Savetom Evrope

0
Fotografija preuzeta sa sajta napa.gov.rs

Nacionalna akademija za javnu upravu učestvovala je na završnoj konfrenciji projekta Saveta Evrope „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – Faza 2“.

Na pomenutom skupu NAJU su predstavljali vršilac dužnosti direktorea Dejan Miletić i pomoćnik direktora Dejan Raketić, prenosi zvanični sajt NAJU.

Miletić je govorio o značaju dugotrajne i plodonosne saradnje NAJU sa Savetom Evrope. Istakao je podršku koju je Savet Evrope kroz ovaj projekat pružao Akademiji od njenog osnivanja. Takođe, naglasio  je da je u samo nekoliko godina ovo partnerstvo iznedrilo brojne inicijative poput izrade i realizacije velikog broja obuka, vebinara, ali i posebne metodologije za monitoring i evaluaciju. Zajedničke aktivnosti su bile usmerene na podizanje kompetencija i kapaciteta zaposlenih u jedinicama lokalnih samouprava cele Srbije.

Raketić je zahvalio svim učesnicima projekta na posvećenosti i uspešnoj saradnji naglasivši da su dosadašnje aktivnosti samo utrle put budućim zajedničkim inicijativama.

Projekat „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – Faza 2“ su u periodu od tri godine finansirali I sproveli Savet Evrope i Evropska unija. Krajnji cilj bilo je osnaživane i razvoja sistema upravljanja ljudskim resursima u jedinicama lokalne samouprave u Srbiji.

Podsećamo, Nacionalna akademija za javnu upravu uputila je javni poziv za realizatore stručnog usavršavanja u javnoj upravi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime