Tršić: Veza sa postojbinom za đake iz dijaspore

0
deca idu u skolu
Foto: Ilustracija, Canva

Učenici iz dijaspore ove godine pohađaju letnju školu srpskog jezika u Naučno-obrazovnom kulturnom centru u Tršiću.

Školu je organizovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a učenike je obišao ministar Branko Ružić, saopšteno je na sajtu Ministarstva prosvete.

– Ministarstvo je ove godine prvi put organizovalo letnju školu za učenike iz dijaspore. Smatramo da je važno da što bolje upoznaju svoj jezik, kulturu i tradiciju– rekao je Ružić.

On je dodao da su ovakvi centri  značajni kao podrška učenicima koji žele da dodatno unaprede znanja, interesovanja i sposobnosti.

Foto: mpn.gov.rs

Ružić je istakao da je kroz letnju školu ovog leta prošlo  190 učenika i 17 nastavnika iz dopunskih škola u Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji, Sloveniji i Grčkoj.

– Verujem da ste uživali u boravku u Tršiću i da ste imali priliku da se družite i naučite mnogo toga lepog i korisnog  – dodao je Ružić.

On je objasnio da su kroz program koji je pripremilo Ministarstvo u saradnji sa profesorkom Filozofskog fakulteta u Nišu dr Marinom Janjić, učenici na zabavan i kreativan način proširili znanja iz srpskog jezika, kulture i tradicije.

Ministar Ružić je nedavno potpisao ugovor kojim je omogućena izgradnja još jednog Naučno-obrazovnog centra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime