MDULS: Japan finansira šest projekata JLS

0
Fotografija preuzeta sa sajta mduls.gov.rs

Vlada Japana obezbedila je više od 314.000 evra u vidu donatorskih ugovora za šest lokalnih samouprava u Srbiji.

Potpisivanje ugovora organizovalo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u saradnji sa Ambasadom Japana, prenosi zvanični sajt MDULS.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović istakao je da će donacije biti iskorišćene za unapređenje objekata predškolskih ustanova, komunalnih delatnosti, kao i zaštite lica sa duševnim oboljenjima.

Kako je naveo, donatorski ugovori govore i u prilog tome da je briga o interesima i potrebama građana, kao i briga o daljem razvoju lokalnih samouprava, najviši prioritet Vlade.

Ambasador Japana u Republici Srbiji Akira Imamura Istakao je da Srbija i Japan imaju prijateljstvo dugo preko 140 godina, te da se dve zemlje nikada nisu oklevale da pomognu jedna drugoj u teškim vremenima.

On je napomenuo da se Japan još uvek seća pomoći koju mu je Srbija poslala 2011. godine, kada se desio snažan zemljotres i cunami, te ukazao na to da je 1. januara ove godine Japan zadesio još jedan snažan zemljotres, koji je odneo preko 200 života.

Donatorske ugovore potpisao je ambasador Japana sa direktorkom PU „Radost“ Vrnjačka Banja Draganom Hadži-Ristić, direktorkom PU „Crvenkapa“ Mali Zvornik Jelenom Nikolić, direktorom JKP „Usluga“ Boljevac Zoranom Konićem, direktorom JKSP Svrljig Jovanom Đorđevićem, v.d. direktora JKP „Izvor“ Vladimirci Nebojšom Radovićem i direktorkom Doma za duševno obolela lica „1.Oktobar“ Plandište Izabelom Jovanović.

Podsećamo, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nedavno je saopštilo da će sa pola milijarde dinara sufinansirati uspostavljanje jedinstvenih upravnih mesta širom Srbije.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime