MDULS: Izmene zakona za jačanje uprave

0
Javna rasprava
Foto: MDULS

Nacrtom izmena i dopuna Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave uvodi se upravljanje ljudskim resursima zasnovano na kompetencijama sa ciljem jačanja kapaciteta pokrajinske i lokalne uprave.

Pomoćnica ministra Ivana Savićević je na okruglom stolu, na kojem je predstavljen nacrt izmena zakona, rekla da je Strategija reforme javne uprave prepoznala potrebu unapređenja kadrovskog planiranja i administrativnih kapaciteta uprave, kao nosioca promena reformi.

Prema njenim rečima, implementacija Okvira kompetencija u sve funkcije upravljanja ljudskim resursima je dugoročan proces, koji mora biti podržan sa svih nivoa vlasti i rukovođenja i koji će biti fazno implementiran u normativni okvir.

Savićević je podsetila da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, uz podršku Saveta Evrope i Evropske Unije i uz aktivno učešće predstavnika organa AP i JLS, prethodne dve godine pripremalo Nacrt zakona, te da je početak prve faze implementacije planiran za narednu godinu.

Okrugli sto održan je u okviru sastanka Mreže načelnika uprava gradova, opština i gradskih opština, saopšteno je iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime