Kraljevo: Najboljim studentima po 20.000 mesečno

0
Fotografija preuzeta sa sajta kraljevo.rs

Najbolji kraljevački studenti mogu da računaju na finansijsku pomoć lokalne samourpave koja je raspisala konkurs za stipendije.

Studenti koji su tokom studiranja ostvarili najbolje rezultate i ispunjavaju uslove konkursa, dobiće stipendije u iznosu od 20.000 dinara mesečno, prenosi zvanični sajt Grada Kraljeva.

Gradonačelnik Predrag Terzić je istakao da će stipendije dobiti 50 najboljih studenata.

– Novac se isplaćuje svakog meseca u godini osim tokom letnje pauze – u julu i avgustu. Svaki student koji ispuni uslove dobiće ukupno 200.000 dinara. To je iznos koji je veći od republičke stipendije tako da se najbolji studenti Kraljeva opredeljuju da konkurišu za kraljevaču stipendiju – rekao je Terzić.

Pravo na stipendiju ima i svaki student sa hendikepom, koji ostvaruje pravo na gradsku stipendiju prioritetno.

– Grad je izmenio odluku o stipendiranju studenata tako što je omogućio studentima sa invaliditetom da dobiju stipendiju po povlašćenim uslovima. Dovoljno je da student sa invaliditetom ispuni uslove koji su propisani konkursom i ne ulazi u rangiranje već automatski dobija stipendiju. Neophodo je da ima prosek ocena koji je viši od 8,5, da nikad nije obnavljao godinu, a ukoliko je godinu obnovio iz zdravstvenih razloga, treba da priloži dolument koji to dokazuje – dodao je Terzić.

Konkurs za dodelu stipendija studentima grada Kraljeva za školsku 2023/2024. godinu, koji je raspisala Komisija za dodelu stipendija studentima grada Kraljeva, traje do 5. marta.

O problemima sa procesom e-arhiviranja u Kraljevu čitajte OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime