Kragujevac: Otvoren Mejkers lab u Prvoj gimnaziji

0
Fotografija preuzeta sa sajta kragujevac.ls.gov.rs

Prva kragujevačka gimnazija dobila je inovativni multidisciplinarni prostor namenjen istraživanju i stvaranju – “Mejkers lab”.

Mejkers lab inovativni multidisciplinarni prostor u kojem će učenici i nastavnici istraživati, stvarati, povezivati nauku, tehnologiju, inženjerstvo, matematiku, preduzetništvo, prenosi zvanični sajt Grada Kragujevca.

Cilj ove učionice je da kroz kreativno učenje đaci stiču iskustva i inoviraju. Direktorka Prve kragujevačke gimnazije Slavica Marković je istakla da su za opremanje i otvaranje prvog Mejkers laba podršku dobili i od kompanija različitih sektora. Ona je istakla da će Mejkers lab učenicima unaprediti sticanje novih znanja što će rezultirati boljim rezultatima, što će opravdati ukazano poverenje.

Mejkers lab, prvi u Kragujevcu i 12. u Srbiji, otvoren je na inicijativu Grupe za obrazovanje uz podršku Nordeus fondacije, Centra za promociju nauke, Inicijative “Digitalna Srbija“ i Organizacija Dostignuća mladih u Srbiji.

Prva kragujevačka gimnazija jedna od najstarijih obrazovnih institucija u Srbiji,  nedavno je obeležila 190 godina postojanja i nosi epitet škole od posebnog nacionalnog interesa. Danas ima više od 1400 učenika, 54 odeljenja društveno jezičkog i prirodno -matematičkog smera i 18 specijalizovanih odeljenja koji prate savremene trendove kao i brojne raznovrsne sekcije.  Učenici Prve kragujevačke gimnazije svake godine učestvuju na nekoj od olimpijada, ostvaruju neverovatne rezultate u Lego robotici a škola svake godine realizuje projekat Park nauke i Fesival nauke.

Podsećamo, u Kragujevcu je nedavno potpisan ugovor za izgradnju novog vrtića.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime