Jubilej SKGO obeležen na 51. Skupštini

0
Fotografija preuzeta sa sajta skgo.org

Sedam decenija od osnivanja Stalne konferencije gradova i opština obeleženo je na 51. Skupštini održanoj u Sava centru.

Tokom Skupštine održani su izbori za organe SKGO, kao i panel diskusija na temu „Uloga asocijacije lokalne samouprave danas – izazovi i prioriteti“ na kojoj su učestvovali predstavnici evropskih, regionalnih i asocijacija iz regiona, prenosi zvanični sajt SKGO.

Poseban deo programa 51. skupštine posvećen je obeležavanju jubileja, vođenom turom kroz izložbu „70 godina SKGO“, koja prikazuje dokumenta i fotografije od samog osnivanja SKGO. Prikazane su inicijative, aktivnosti i događaji, sprovedeni projekti i saradnja sa nacionalnim i međunarodnim partnerima i donatorima.

Ove godine, u sklopu Skupštine organizovani su i prateći događaji – dodela godišnjih nagrada za najbolji medijski prilog u okviru medijskog konkursa SKGO „Drugačije od drugih“, svečano uručenje Sporazuma o donaciji opreme za gradove i opštine u okviru projekta „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“, kao i prezentacija aktuelnih i predstojećih javnih poziva za finansiranje projekata gradova i opština i dobijanje stručno-tehničke podrške kroz pakete podrške gradovima i opštinama.

Aktuelni i predstojeći javni pozivi realizuju se kroz projekat „Unapređenje primene principa dobrog upravljanja u lokalnim samoupravama“ uz podršku Vlade Švajcarske, zatim projekat „Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou“ koji finansira Evropska unija i projekat „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“ koji finansira Vlada Švedske.

Skupštinu je otvorio predsednik SKGO Goran Cveanović, a ispred grada domaćina prisutnima se obratio predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Podsećamo, Stalna konferencija gradova i opština nedavno je organizovala obuke za komunalne milicionere.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime