Kragujevac: Nova sredstva za samozapošljavanje

0
samozapošljavanje kragujevac

Zbog velikog interesovanja za samozapošljavanje, Kragujevac će preusmeriti više od 3 miliona dinara na nezaposlene koji su konkurisali za mere samozapošljavanja i omogućiti da 11 osoba realizuje svoje poslovne planove.

Grad Kragujevac je u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje ove godine za mere aktivne politike zapošljavanja obezbedio više od 18 miliona dinara. Zabeleženo je veliko interesovanje nezaposlenih lica, najviše iz kategorije teže zapošljivih, piše zvanični sajt grada Kragujevca.

Na sednici Gradskog saveta za zapošljavanje, od pristiglih 67 zahteva po osnovu samozapošljavanja, odobreno je 36, u ukupnom iznosu od 10,8 miliona dinara.

Za javne radove u koje su uključena lica sa invaliditetom, odobreno je sedam zahteva organizacija i udruženja, koje su iskazale potrebu za angažovanjem 21 lica na period od dva meseca. Za to je opredeljeno 1,56 miliona dinara.

U okviru mera koje se odnose na subvencije preduzećima koja su iskazala potrebu za angažovanjem nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih lica, grad je odobrio 2,16 miliona dinara, za angažovanje 10 lica u isto toliko kragujevačkih preduzeća.

Savet za zapošljavanje je doneo preporuku da se neutrošena sredstva u iznosu od 3,4 miliona dinara preusmere na nezaposlene koji su konkurisali za mere samozapošljavanja. Time bi se omogućilo da još 11 lica realizuje svoje poslovne planove, odnosno registruju predložene proizvodne i uslužne delatnosti.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime