Kragujevac: Nova digitalna usluga – Viber Četbot

0
Fotografija preuzeta sa sajta kragujevac.ls.goc.rs

Nova digitalna usluga za građane Kragujevca – Viber Četbot, predstavljen je  na konferenciji za medije u prostorijama InfoData centra.

Ova usluga rezultat je saradnje Grada Kragujevca, preduzeća eKG InfoData sa kompanijama Providens, zvanično autorizovane agencije za razvoj poslovanja, odnose sa medijima i javnošću i posebne projekte kompanije Rakuten Viber u Srbiji i Just Start iz Niša, prenosi zvanični sajt Grada Kragujevca.

Članica Gradskog veća zadužena za lokalnu samoupravu, Sanja Tucaković, izjavila je da je Viber Četbot servis još jedan korak u unapređenju rada lokalne samouprave odnosno transparentnosti  rada i komunikacije sa građanima.

– Reč je o interaktivnom servisu inkorporiranom u jednoj od najzastupljenijih komunikacionih platformi u Srbiji, putem kojeg građani na najbrži mogući način mogu doći do željenih informacija – rekla je Sanja Tucaković.

Direktor eKG InfoData, Zoran Đorović, prezentovao je aplikaciju ističući da je veoma jednostavna za upotrebu, ne zahteva dodatno instaliranje jer  je integrisana u Viberu i dolazi se vrlo jednostavno ukucavanjem u pretraživaču City and Me Kg ili preuzimenjem besplatnih stikera iz prodavnice stikera.

Direktor agencije „Providens“ Vuk Brajović je istakao da je Viber je veoma ponosan na činjenicu da u srcu informatičkog sistema naše zemlje uspostavljena ovako dinamična, sveobuhvatnua i korisna saradnja sa gradom Kragujevcom i njegovim građanima putem omiljene aplikacije za razmenu poruka Rakuten Vajber.

Podsećamo, Grad Kragujevac je ove godine izdvojio 13,75 miliona dinara za podršku preduzećima iz oblasti metalske i IKT industrije, kao i ženskog preduzetništva,

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime