Bor: Seminar za dobar početak školske godine

0
Djordje-Medakovic,-prezentacija-Informatike
Fotografija: Naša mesta

Pred početak nove školske godine Bor je domaćin učiteljima i nastavnicima, koji zajedno sa predstavnicima resornog ministarstva i kreatorima obrazovnih politika diskutuju o boljem sistemu obrazovanja, javnim nabavkama i informacionoj bezbednosti.

Predstavnici velikog broja predškolskih i školskih ustanova iz čitave Srbije okupili su se sredinom ove nedelje u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru, na četvorodnevnom seminaru u organizaciji beogradskog Centra za menadžment nabavki (CMN).

Dvogodišnja pauza ovog tradicionalnog skupa pod nazivom „Početak školske godine“, kao i učešće eminentnih predavača, predstavnika Ministarstva prosvete, psihologa, profesora, doktora nauka, učesnika radnih grupa za izradu zakona i stručnjaka raznih profila, privukli su veliki broj gostiju – oko 190.

M.-Spiler-drzi-prezentaciju-o-javnim-nabavkama
Fotografija: Naša mesta

Seminar je otvoren izuzetno bitnom društenom temom, kako je objasnila Danijela Čolović iz Školske uprave, a to je „Podrška deci/učenicima prilikom prelaska u naredni ciklus obrazovanja i vaspitanja“. Svaka od ovih tranzicija dece – recimo, iz vrtića u 1. razred, iz 4. u 5. razred, iz osnovne u srednju školu, itd – mora biti pažljivo planirana i sprovedena, istakla je Čolović.

Prof. dr Marko Špiler, predsednik Komore javnih nabavki Srbije, obrazložio je gostima kako će izmene i dopune Zakona o javnim nabavkama uticati na dosadašnji rad predškolskih i školskih ustanova, što je među prisutnim direktorima osnovnih škola otvorilo svojevrsnu diskusiju „za i protiv“ novih mera.

Djordje-Medakovic,-prezentacija-Informatike
Fotografija: Naša mesta

Zapaženu prezentaciju imala je i „Informatika ad“ koja je napravila kvalitetan osvrt na Informacionu bezbednost i napade kao ogroman globalni problem za koji se konstantno mora ažurirati sistemsko rešenje.

Takođe, istaknuto je da je pred Srbijom na tom planu veoma važno i dugotrajno usklađivanje sa novim direktivama EU, nakon čega se prešlo na glavnu temu seminara u kontekstu sajber bezbednosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime