Kragujevac: Podrška za 43 preduzeća

0
Fotografija preuzeta sa sajta kragujevac.ls.gov.rs

Grad Kragujevac je ove godine izdvojio višemilionska sredstva za podršku preduzećama metalskog, IKT sektora i sektora ženskog preduzetništva.

U tu svrhu izdvojoeno je 13,75 miliona dinara za 43 preduzeća i preduzetnika iz pomenutih oblasti, prenosi zvanični sajt Grada Kragujevca.

Svečano potpisivanje ugovora upriličeno je u zgradi Gradske uprave gde je u ime Grada, ugovore potpisao načelnik Gradske uprave za razvoj i investicije Dejan Ružić.

Grad Kragujevac na ovaj način pomaže i podstiče razvoj postojećih preduzeća, koja će navedena sredstva iskoristiti za dodatno zapošljavanje, osavremenjavanje proizvodnje, bolje pozicioniranje na tržištu i konkurentnost, ulazak na tržište dobavljača većih proizvodnih kompanija, nabavku novih softvera i licenci i obuku za žene preduzetnice.

Ova podrška prevashodno se odnosila na firme koje postoje najmanje 12 meseci. To je bitna odlika ovog programa koja ga razlikuje u odnosu na drugi program LER-a u okviru kojeg Grad Kragujevac u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje pruža podsticaje za novootvorena preduzeća.

– Ovo su preduzeća koja su prošla najteži period od prvih 12 meseci, što obećava da će povrat te investicije biti dugoročno dobar za grad Kragujevac – rekao je Ružić.

Podsećamo, u Kragujevcu se trenutno radi detaljna rekonstrukcija toplovodne mreže.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime