Prvi čas neuronauke sa opremom za eksperimente

0
neuronauka kragujevac
Fotografija: Marko Risović

U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji je održan prvi javni čas iz neuronauka sa doniranom „uradi sam“ opremom za nastavu.

Nakon posete američkog neuronaučnika Grega Gejdža Srbiji, promocije njegove knjige Kako vaš mozak radi – neuronaučni eksperimenti za svakoga i pokretanja programa neuronauke za srednje škole, u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji je održan prvi javni čas iz neuronauka, prenosi Centar za promociju nauke.

neuronauka kragujevac
Fotografija: Marko Risović

Učenicima jedne od najstarijih srednjih škola u Srbiji donirana je „uradi sam“ oprema za nastavu. Pomoću nje će, zajedno sa nastavnicima, sprovoditi različite interaktivne i praktične eksperimente iz neuronauka i fiziologije. Ovaj događaj označava početak implementacije ovog inovativnog programa u svim Mejkers labovima širom Srbije.

Prvi javni čas neuronauka okupio je učenike, nastavnike i predstavnike Prve kragujevačjke gimnazije, kao i članove Grupe za obrazovanje, Ambasade SAD i predstavnike medija.

Slavica Marković, direktorka škole, predstavila je gimnaziju koja je krajem prošle godine dobila Mejkers lab – učionicu budućnosti, omogućavajući učenicima, kao i široj zajednici da inoviraju, stvaraju i unapređuju obrazovanje.

neuronauka kragujevac
Fotografija: Marko Risović

U ime Grupe za obrazovanje govorili su Miloš Đuričanin, direktor strategije i razvoja Nordeus fondacije, i dr Marjana Brkić, programska direktorka Centra za promociju nauke, koja je održala predavanje o značaju neuronauka.

Šef kancelarije za kulturu, obrazovanje i medije Filip Bikman iz Ambasade SAD u Srbiji, donirao je učenicima Prve kragujevačke gimnazije opremu za eksperimente, otvorivši tako prvi čas neuronauka!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime