Kladovo: Uređeno dečije igralište na tvrđavi Fetislam

0

Uređenjem dečijeg igrališta u parku na tvrđavi Fetislam, posetioci su dobili još jedan ambijent za odmor, rekreaciju i uživanje.

Opština Kladovo zajedno sa javnim preduzećima završila je izgradnju i uređenje dečijeg igrališta u parku na tvrđavi Fetislam, objavljeno je na sajtu Kladova.

Osim igrališta, u ambijentu tvrđave za odmor i uživanje roditeljima i posetiocima na raspolaganju su četiri nova letnjikovca, prenosi sajt opštine Kladovo.

Opština Kladovo je prošle godine započela realizaciju projekta „Parterno uređenje tvrđave Fetislam“, od ulazne kapije Velikog grada do objekta Vizitor centra. Nakon okončanja radova na izgradnji pešačke staze sa platoom ispred Vizitor centra nedavno su „Đerdap usluge“ postavile i parkovski mobilijar.

Uređenje i ozelenjavanje unutršnjosti tvrđave Fetislam će biti nastavljeno. Lokalna samouprava je potpisala ugovor sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine za radove na ozelenjavanju parkovskih površina u tvrđavi. U toku je nabavka sadnica i kada vremenski uslovi dozvole JP „Komunalac“ zasadiće 200 komada raznog šiblja i žbunastih vrsta i 300 stabala drveća. Predviđeno je da JP „Komunalac“ brine o održavanju stabala, šiblja i žbunja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime