Brže do primene inovacija u Srbiji

0
inovacije ilustracija
Foto: Ilustracija, Pexels

Ostvaren je prvi korak ka osnivanju Evropskog regionalnog inovacionog haba (EIT Community RIS Hub) u Srbiji.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj dr Nenad Popović i direktor Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) Martin Kern, potpisali Pismo o namerama za osnivanje Evropskog regionalnog inovacionog haba (EIT Community RIS Hub) u Srbiji, objavljeno je na sajtu Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Start-apovi, preduzetnici, studenti, moći će brže da implementiraju svoje inovacije, rekao je direktor EIT-a, gospodin Martin Kern.

„EIT zajednica je već prisutna u srpskom inovacionom ekosistemu, i do kraja 2020. godine usmerila je preko 1,2 miliona evra podrške lokalnim biznisima i inovacionim projektima u proteklim godinama, što je rezultiralo sa preko 9 miliona evra povećanja u investicijama. Radujemo se osnivanju novog „EIT Community RIS Hub-a“ kroz koji će se ova podrška povećati, i omogućiti srpskim inovatorima bolji pristup evropskim fondovima i mogućnostima za saradnju”, dodao je.

Prema rečima dr Nenada Popovića, ministra u Vladi Republike Srbije,  potpisivanjem Pisma o namerama, intenzivira se veoma uspešna saradnja Srbije sa Evropskom Unijom u oblasti inovacija i visokih tehnologija.

„ Evropski regionalni inovacioni hab, biće krovna institucija za angažovanje velikog broja srpskih učesnika u aktivnostima EIT zajednice u Evropi“, istakao je Popović.

Ova organizacija će promovisati aktivnosti Evropske Unije i mogućnosti saradnje u oblasti inovacija, preduzetništva i tehnologija, i omogućiti članovima inovacionog ekosistema Srbije pristup širokoj EIT zajednici.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime