Kikinda: Saradnja sa francuskim privrednicima

0
Fotografija preuzeta sa sajta kikinda.org.rs

Grad Kikinda ugostio je predsednika Privredne komore francuske regije Val Doaz i predstavio svoje privredne potencijale.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač ugostio je predsednika Privredne komore francuske regije Val Doaz, Pjera Kišlija, prenosi zvanični sajt Grada Kikinde.

Poseta je organizovana posredstvom Privredne komore Vojvodine. Lukač je naglasio da su gostima iz Francuske predstavljeni investicioni potencijali.

–  Verujem da ćemo zainteresovati francuske privrednike jer imamo šta da ponudimo. Blizina granice sa Evropskom unijom svakako će biti od velike važnosti za sve vrste pregovora I eventualni dolazak investitora – rekao je Lukač.

Privredna komora Val Doaz započela je intenzivnu saradnju sa Privrednom komorom Vojvodine pre pet godina:

– Dragomi je što sam u Kikindi jer u ovom gradu imam i porodične veze. Želim da se detaljnije upoznam sa kompanijama i potencijalima, a potom da dovedem kompanije iz naše regije kako bi videli šta sve Kikinda nudi – rekao je Kišli.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević je podsetio da se u centru Val Doaza nalazi se najveći aerodrom u Evropi, te da je cela privreda vezana za avio i automobilsku industriju.

– Kroz ovakve posete stvaramo kvalitetan ambijent zahavljujući kojem privrednicim pronalaze način da sarađuju i upravo su ovakva umrežavanja pravi način da kreiramo zaista potencijalno dobru privrednu saradnju – rekao je Vučurević.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime