NAJU: Nastavak saradnje sa Korejom u oblasti veštačke inteligencije

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Forum o veštačkoj inteligenciji u javnoj upravi i obrazovanju održan je u amfiteatru Nacionalne akademije za javnu upravu.

U pitanju je jedan od završnih događaja projekta Korejsko-srpskog Centra za saradnju u digitalizaciji, prenosi zvanični sajt NAJU.

Vršilac dužnosti direktora NAJU Dejan Miletić je izrazio zadovoljstvo što je Akademija u procesu primene veštačke inteligencije u javnoj upravi aktivni učesnik, a ne samo posmatrač.

U izlaganjima i panelu koji su usledili, predstavljena su inovativna rešenja za primenu veštačke inteligencije u praćenju populacionih trendova, kao i napredak u izgradnji kapaciteta za njenu primenu u javnoj upravi Srbije.

Pomoćnica direktora NAJU Snežana Antonijević je nakon izlaganja o izazovima upotrebe veštačke inteligencije u učenju, predstavila obrazovnu ponudu, iskustva i rezultate Nacionalne akademije u jačanju kapaciteta uprave u oblasti novih tehnologija, velikih podataka i veštačke inteligencije, kao i pravce daljeg razvoja ove oblasti.

Projekat „Korejsko srpski Centar za saradnju u oblasti digitalizacije uprave“ sprovodi Kancelarija za IT i e-Upravu u saradnji sa Korejskom nacionalnom agencijom za informaciono društvo. Zajednički su definisane oblasti digitalizacije koje su od interesa za obe strane, prateći strateške ciljeve Srbije u oblasti digitalizacije javne uprave i primene veštačke inteligencije za bolji rad uprave.

Podsećamo, obuke Nacionalne akademiija za javnu upravu od nedavno su na raspolaganju i studentima koji su obuhvaćeni programom stručnih praksi.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime