Golubac dobija marinu na Dunavu

0
Fotografija preuzeta sa sajta aul.gov.rs

Opština Golubac dobiće marinu na Dunavu nakon što su tri nadležne institucije potpisale ugovor o realizaciji projekta.

Ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza na realizaciji projekta izgradnje marine u Golupcu potpisali su Ministarstvo turizma i omladine, Agencija za upravljanje lukama i Opština Golubac, prenosi zvanični sajt Agencije za upavljanje lukama.

Državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić izjavio je da će do kraja sledeće godine u potpunosti biti zaokružena izgradnja nautičke turističke infrastrukture na Donjem Podunavlju.

– U toku je realizacija projekta izgradnje marine u Velikom Gradištu, a osim Golupca, tokom sledeće godine sledi i dupliranje kapaciteta za međunarodno putničko pristanište u Donjem Milanovcu – rekao je Kandić i dodao da će ovi projekti doprineti bržem razvoju nautičkog turizma u Srbiji.

Direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović rekao je da je Golubac jedna od lokacija obuhvaćenih kapitalnim projektom „Zaplovi Srbijom“, koji je pokrenut u martu ove godine.

– Agencija je inicirala projekat uzimajući u obzir velike nautičke potencijale naše zemlje. Tokom projekta radiće se na izgradnji nedostajuće nautičke infrastrukture – marina i međunarodnih putničkih pristaništa, kao i na razvoju linijskog i kanalskog saobraćaja. Na taj način, turistima ćemo predstaviti tvrđave, arheološke lokalitete, spomenike kulture i prirodna bogatstva koja se nalaze na obalama reka u Srbiji – rekao je Perović.

Predsednik Privremenog organa opštine Golubac Nebojša Mijović istakao je da ova opština, kao prepoznatljivo mesto na turističkoj mapi Srbije i Evrope gradi turističku infrastrukturu za još bolje pozicioniranje na turističkom tržišu.

Buduća marina nalaziće se na Dunavu u neposrednoj blizini centra Golupca i moći će da primi oko 100 plovila. Očekuje se da će se u sklopu marine, pored prostora za prihvat i smeštaj plovila, razviti i komercijalni i drugi sadržaji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime